wat is conditionering?

Van jongs af aan zijn we afhankelijk van de liefde en genegenheid van onze ouders en andere verzorgers. Alle kanten van ons authentieke zelf die niet geaccepteerd worden (onze schaduwzijde) en onze behoeften die geen aandacht krijgen, liggen diep in onszelf begraven. Onbewust maken we ons hiervan los en vergeten we dat ze deel van ons uitmaken. Dit is hoe het ‘verloren zelf’ ontstaat.

Omdat we ons niet langer ‘compleet’ voelen, ontstaat er een gevoel van leegte. Je voelt een soort van gemis binnenin jezelf, alsof er iets ontbreekt. Hier gaan we vervolgens ons hele leven naar op zoek, maar helaas meestal op de verkeerde plekken.

We zoeken extern naar dit gevoel van heelheid. We drinken misschien iets te veel alcohol, gooien het geld door de ramen met online shoppen of ontwikkelen een drugs- of seks-verslaving. Door status-symbolen (iets dat buiten onszelf ligt), proberen we om erkenning te krijgen en willen we het gevoel hebben dat we erbij horen.

Human Design helpt ons om het onderscheid te maken: “wie/wat ben ik en wat zijn patronen die ik uit mijn omgeving heb opgepikt?”. In Human Design spreekt men van deconditionering: het loskomen van alle laagjes die door de jaren heen op ons werden geprojecteerd door de buitenwereld maar eigenlijk niet bij ons horen. 

Onze ziel is geboren om zich te ontwikkelen. Ze weet precies welke kansen, ervaringen, relaties, avonturen en uitdagingen ze in dit leven wil meemaken. Alles waar we over dromen, dromen we met een reden. We denken misschien dat iedereen dezelfde of vergelijkbare dromen heeft, maar de details en nuances zien er voor ons allemaal heel anders uit.

Ons onderbewustzijn verlangt zo naar al deze dingen dat het een leven lang probeert om deze te bereiken. Je kan het zo zien: al deze ervaringen zijn opgeslagen in onze persoonlijke iCloud waar onze ziel deze kan oproepen. Ons aura of energetisch lichaam is de brug die de twee verbindt. Wanneer de conditionering van beperkende overtuigingen onze authenticiteit aantast, raakt ons aura in de war en kan deze niet meer helder communiceren met het universum. We zijn dan het paswoord voor toegang tot onze iCloud kwijt.

Dit is precies waar Human Design ons kan ondersteunen. Je kan het zien als het wachtwoord voor jouw persoonlijke iCloud. De bodygraph is een visuele voorstelling van je genetische code. Hier kunnen we de basis van de echte jij oproepen. Als we dan ook nog eens gaan leven volgens de strategie die bij ons energietype hoort, hoeven we alleen maar te leren luisteren naar onze innerlijke autoriteit. Op die manier bevrijden we ons energetisch lichaam beetje bij beetje van de externe conditionering en ondersteunen we onze energetische communicatie met het universum. We krijgen weer toegang tot onze iCloud. 

download hier

JOUW STAPPENPLAN VOOR SUCCES
EN ONTDEK ALLES OVER DE BASIS VAN HUMAN DESIGN!

De pdf wordt naar je toegestuurd via e-mail.
Het kan even duren eer het stappenplan in je inbox belandt. Check ook je spamfolder.

Laten we kennis maken!

Als je meer info wil of me een persoonlijk berichtje wil sturen,

klik dan op de knop hieronder